Effects of Standardized Natural Citrus Extract on Growth, Gut Health, Carcass Quality, and Welfare of Broiler Chickens
Patrycja Ciborowska Anna Zalewska Monika Michalczuk Marta Mendel Urszula Latek Joanna Polak Małgorzata Sobczak-Filipiak
Abstrakt
Badaczki z Instytutu Nauk o Zwierzętach: Patrycja Ciborowska, Anna Zalewska, Monika Michalczuk oraz Instytut Medycyny Weterynaryjnej: Marta Mendel, Urszula Latek, Joanna Polak i Małgorzata Sobczak-Filipiak, szukają rozwiązań, które pozwolą na efektywną produkcję drobiu, przy jednoczesnym zachowaniu dobrego stanu zdrowia i dobrostanu zwierząt. W artykule Effects of Standardized Natural Citrus Extract on Growth, Gut Health, Carcass Quality, and Welfare of Broiler Chickens przedstawiają wyniki badań potwierdzających, że jedną z obiecujących możliwości jest stosowanie jako dodatku paszowego standaryzowanego naturalnego ekstraktu z owoców cytrusowych (SNCE).